Toelichting financiële check

Bij het toewijzen van woningen waarbij er meerdere kandidaten op 1 bouwnummer zijn, kijken we of een kandidaat al een financiële check heeft laten doen. Dit kan dus in je voordeel werken. Een financiële check geeft aan dat je weet wat je bij de bank kunt lenen of toont aan dat je uit eigen middelen kunt betalen. Je kunt ons dit laten weten door een document van je bank, hypotheekadviseur of hypotheekverstrekker te sturen.

Waarom financiële check

Bij nieuwbouwprojecten komt het voor dat de financiering van de woning niet haalbaar blijkt te zijn, dit is voor zowel de koper als de ontwikkelaar jammer. Om teleurstelling te voorkomen is het daarom belangrijk dat geïnteresseerden die zich inschrijven goed op de hoogte zijn van hun financiële mogelijkheden. Wanneer alle kopers de zekerheid hebben van een financieringsverklaring, is de kans groter dat het project snel verkocht is en het project doorgang kan vinden.

Voorwaarden financiële check

Let erop dat in het document staat dat jij – bij het door jou opgegeven inkomen, vermogen en/of schuld – het benodigde bedrag voor de door jouw gewenste woning kunt lenen of met eigen middelen kunt betalen. Aan jouw financieel adviseur kun je vragen welke gegevens hij/zij daarvoor nodig heeft. Bij voorkeur staat op het document de plaats, projectnaam, deelfase van het project en eventueel bouwnummer. Verder is het belangrijk je NAW gegevens toe te voegen.

Dat document laat je opstellen door de hypotheekadviseur / -verstrekker. Laat het bij voorkeur opstellen na de start verkoop, zodat je verklaring opgesteld kan worden op basis van de definitieve prijslijst. Nadat de verkoop is gestart kan je bij het doorgeven van je voorkeuren het document uploaden. Mail het document niet apart naar de makelaar. Deze gegevens worden alleen gebruikt voor de toewijzing/loting. Na toewijzing verwijderen wij de gegevens van de financiële check uit onze systemen.

Vrijblijvend financieel advies op maat via Hypotheek24.

Weten of de woning van jouw voorkeur binnen de financiële mogelijk¬heden ligt?

Geïnteresseerden kunnen een vrijblijvende afspraak (van circa 45 minuten) inplannen bij Hypotheek24 via deze link. Hypotheek24 vraagt je ter voorbereiding op dit gesprek alvast enkele documenten aan te leveren, zo kunnen zij je goed van dienst zijn. Na afloop krijg je de ‘Financieringsverklaring van Hypotheek 24', als PDF-document. Dit document dien je, wanneer de verkoop gestart is, up te loaden bij het inschrijfformulier. Het is niet verplicht om de check bij de Hypotheek24 te doen, je kunt deze check ook laten uitvoeren door een andere financieel adviseur. Een financieringsverklaring dient ten alle tijden door een erkend financieel adviseur gedaan te worden.

Aandachtspunten

  • alleen het document uploaden bij het inschrijfformulier (niet apart mailen)
  • pas uploaden nadat de verkoop is gestart
  • mét vermelding van het benodigde bedrag