Grasbuurt

Grasbuurt krijgt een groen karakter. De korte en lange rijtjes met huizen slingeren door de buurt. De woningen grenzen aan het stadspark, staan aan statige groene straten of hebben uitzicht op het water voor de deur. Parkeren kun je achter en naast je woning, of op eigen terrein. Zo oogt de buurt autoluw. De woningen hebben mooie metselwerk details in de gevels en herkenbare voordeuren. Je woont hier op ruime kavels en aan rustige straten met groene hagen, veel gras en bijzondere bomen. Zo ervaar je écht het gevoel van privacy.

Nieuwe Delftse School

Bedaux de Brouwer Architecten en WAM-architecten werken net als bij de Klinkerbuurt aan de woningen in Grasbuurt. De woningen zijn ontwikkeld in een architectuurstijl die de architecten omschrijven als ‘de Nieuwe Delftse School’ die gebaseerd is op de (oude) Delftse School. Deze architectuurstijl kenmerkt zich door het gebruik van baksteen in diverse toepassingen, de plaats van de kozijnen, erkers en hoge daken met schoorstenen.

De woningen in de eerder gebouwde Klinkerbuurt hebben een bijzondere én warmrode baksteen. Grasbuurt krijgt een baksteen met dezelfde kleurnuances en zeer rijke details in de gevel. Zelfs de voordeur én de lamp naast de deur zijn goed doordacht. Het metselwerk van de woningen kenmerkt zich door de bijzondere rollagen rondom de voordeuren en kozijnen. Maar ook op andere plekken in de gevel zijn bijzondere bakstenen details aangebracht.

Bekijk hier de brochure van Grasbuurt 1

Bekijk hier de brochure van Grasbuurt 2

Bekijk hier de brochure van Grasbuurt 3

Grasbuurt 3

De twee-onder-één kap en vrijstaande woningen zijn bijna allemaal verkocht. De woningen aan het groene hoven worden momenteel aangepast naar een kleiner type koopwoning. We verwachten deze en de royale gezinswoningen aan de oostelijke waterplas in het 4e kwartaal gefaseerd in verkoop te kunnen brengen. Wil je op de hoogte blijven van het (toekomstig) woningaanbod in Grasbuurt 3? Schrijf je in als belangstellende.

Makelaars